Vakantieinfo.com
                          Egypte

  Home | Reistips | Reisadvies | Reisverhalen |  Vakantiefoto's |
      
       Sharm el Sheikh    Sinai Hurgada Cairo Kaart
1n0o
 
 

            Vakantie Egypte
                     een duik in het verleden

Egypte ligt voor het grootste deel op het Afrikaanse continent (N.O.), de rest bevindt zich in Azië. Het land wordt in het noorden begrenst door de Middellandse Zee en in het oosten door de Rode Zee.  Het bestaat voor 90% uit woestijn. Een van de belangrijkste levensaders van Egypte is de rivier
de Nijl en zijn vallei. De Nijl loopt van noord naar zuid door Egypte en is de langste rivier ter wereld (circa 850 km).
Het land is met name bekend geworden door de oude Egyptische beschaving met zijn tempels, hiërogliefen, mummies en bovenal de indrukwekkende pyramides

Egypte stimuleert de verbeeldingskracht van westelijke toeristen zoals weinig andere landen en is wereldwijd één van de populairste vakantiebestemmingen.

Egypte biedt echter meer dan zijn historische erfenis. Populair zijn de woestijntrekkings en duiken in de magische onderwaterwereld bij Hurghada en Sharm-el-Sheik. Men kan heerlijk relaxen aan de kusten van de Rode Zee, zich in het avontuur van exotische geluiden en geuren storten in Caïro met zijn 16 miljoen inwoners, of deelnemen aan een luxueuze riviertocht op de Egyptische Nijl. In het binnenland kunt u oude kloosters bekijken, even uitrusten in een oase of een kijkje nemen bij de nomaden en hun kamelen in de Sahara. In de woestijngebieden wonen nauwelijks mensen. De bevolking heeft zich met name geconcentreerd in grote steden als Cairo, Port Said, Aswan en Alexandrie.

In het midden van Egypte ligt Luxor, de 'Stad der Paleizen',
op de oostelijke oever van de Nijl. Hier vindt u de tempels
van Luxor en Karnak. Van hieruit vertrekken ook de Felluka's (Egyptische zeilbootjes) en cruiseschepen voor een onvergetelijke tocht over de Nijl. Vlakbij Luxor, op de westelijke oever van de Nijl, ligt de beroemde Vallei der Koningen, met onder meer het graf van Toetanchamon.
Verder vindt u daar de prachtige Tempel van Hatshepsut en de bijna 20 meter hoge Kolossen van Memnon.

Egypte heeft een woestijnklimaat: warm tot zeer warm overdag en`s avonds koelt het behoorlijk af. In de koelere winterperiode (november t/m april) dalen de temperaturen naar het niveau van een gemiddelde Nederlandse zomer. 
Op de toppen van de Sinaï valt in de winter af en toe sneeuw en kan de temperatuur dalen tot -10°C. Hoewel de hitte tijdens de zomer geen vochtige hitte is, kunt u het land het beste bezoeken tussen september en april.

De islam is veruit de belangrijkste religie in het hedendaagse
Egypte. Overal zijn moskeen en enkele malen per dag wordt
vanaf de prachtige minaretten opgeroepen tot het gebed. 
Op het Egyptische platteland is de bevolking over het algemeen conservatiever in de leer dan in de grote steden. 
Een religieuze minderheid vormen de Koptisch-orthodoxe christenen met een percentage van ongeveer 6% van de bevolking.

Op het eerste gezicht lijkt Egypte geen makkelijk land om te reizen. De hitte en darmproblemen eisen soms hun tol. Maar met de juiste voorzorgsmaatregelen is er meestal weinig aan de hand. Op het heetst van de dag de zon mijden, geen kraanwater drinken en oppassen met wat en waar u eet zijn meestal voldoende om problemen te voorkomen. 

Om het wonderschone Egypte te bezoeken heeft u een paspoort nodig dat na vertrek uit het land nog zes maanden geldig is en een visum dat na aankomst o.a. op het vliegveld te verkrijgen is voor ongeveer 17 euro. Neem voor meer informatie contact op het reisbureau waar u uw ticket, reis
of vakantie naar Egypte gaat boeken.


meer informatie:   Egypte -  Startkabel.nl
                                        
 Egyptisch Verkeersbureau
 


  


              


  
 
             

           


         Links met informatie over toerisme -  reizen - hotels  en vakantie in Egypte vindt u hieronder:

       Alg. Info | Koningsvallei | Eternal Egypt | Egyptian Virtual Temple | Nova explore Egypt
     Ancient Egypt
| Egypte Links | Discovering Egypt