Gambia   
 


        
      
         
  Home | Reisfoto's | Reisverhalen | Reistips Reisadvies |
      

 Gambia | Gambia All Inclusive | Foto's | Het weer in Gambia | Map  | Gambia Excursies |

 
  
 
          Excursies in Gambia
        uitstapjes in de Afrikaanse cultuur

Excursiereis Gambia
In dit kleine Afrikaanse landje kun je toch een aantal interresante excursies maken. Bijvoorbeeld langs een aantal nationale parken, zoals het uitgebreide Makasuta Park. Ook is het mogelijk om een Discovery Tour te maken langs een aantal hoogtepunten van het land. Diverse touroperators bieden Excursiereizen aan naar Gambia, waaronder het Nederlandse Sunweb.


Serrekunda Market

De belangrijkste en grootste markt van Gambia vind je in Serrekunda (of Serekunda), de grootste stad van Gambia. In de drukke smalle straatjes van de kleurrijke markt zie je het simpele dagelijkse leven van de Gambianen. Op de markt zijn veel verschillende spullen te koop, waaronder: voedingsmiddelen, meubels, kleding, kleden, stoffen en electronica. De unieke markt van Serrekunda is dan ook een echte aanrader!

Bijilo Forest Park
Het Bijilo Nature Reserve Park is een kleinschalig natuurgebied langs het strand, naast het plaatsje Kololi. Door de unieke locatie aan het strand, vlakbij een aantal fraaie hotels, is het een ideale plek voor eco-toeristen en vogelaars om te verblijven. Er bevinden zich meer dan 133 soorten vogels in het  natuurpark en een aantal apensoorten. Door de
aanwezigheid van de aapjes heeft het natuurgebied de bijnaam 'Monkey Park'. Het is ook mogelijk om pal naast het Bijilo Forest Park te overnachten in het Coco Ocean Resort & Spa, waar de aapjes zelfs rondlopen op het hotelcomplex. Het is overigens niet de bedoeling om de aapjes te voeren, omdat dit hun natuurlijke gedrag verstoord.


Kiang West National Park
Vanuit de hoofdstad Banjul is het ongeveer 140 km rijden naar het Nationale Park Kiang West. Dit in het zuiden van Gambia gelegen nationale park is een van de grootste beschermde natuurgebieden in van het land. Je vind er zeldzame dieren zoals hyena's en luipaarden en veel unieke vogelsoorten. Er zijn diverse begeleide excursies naar dit bijzondere gebied.

De Gambia rivier
De river Gambia is een belangrijke toeristische attractie. Stroomopwaarts kom je dolfijnen, nijlpaarden en krokodillen tegen. Langs de rivier vind je een grote diversiteit in vogelsoorten. Een toenemend aantal Gambiaanse bedrijven biedt boot excursies aan over de rivier.

Bao Bolon Wetland
Het beschermde natuurgebied van Bao Bolon ligt op de  noordelijke oever van de Gambia rivier en is Gambia's grootste natuurreservaat Het reservaat wordt veelvuldig bezocht door vogelspotters.

Tanji Fishing Village
Een excursie naar het vissersdorp is een van de hoogtepunten tijdens je vakantie in Gambia. Het kleurrijke Tanji geeft je inzicht in
het dagelijkse leven van een Gambiaanse dorpgemeenschap. Bezoek Tanji Fishing Village bij voorkeur in de namiddag, wanneer de vissers terugkomen met hun vangst van de dag (deze vangst kan zelfs bestaan ​​uit haaien, zeeschildpadden en barracuda's) en de vrouwen komen om te helpen de vis lossen aan de strand     
             
            

    


       

        


        

 

                        Informatie over diverse excursies die je kunt maken  tijdens een vakantie in Gambia