Vakantieinfo              
 
                  Italie 

 Home | Foto's Venetie | Foto's Cinque Terre | Foto's Genua | Reisverhaal Napels/Procida | Verhaal 5 Terre/Genua | Verhaal Venetie |
       
      Napels     Venetie    Cinque Terre    Genua        Rome
     Kaart Italie Weer Italie        Toscane
  
 

          Vakantie Italie
    Venetie, Napels, Cinque Terre, Genua

Italie is bij ons de laatste jaren vooral bekend als voetballand en door de vooraanstaande modehuizen. Behalve als bestemming voor een stedentrip,  scoorde het als vakantieland niet erg hoog meer in ons taalgebied.

Toch was het land in de jaren zestig van de vorige eeuw een van de belangrijkste buitenlandse bestemmingen voor Nederlanders en Belgen. Met name de campings aan de meren in Noord-Italie, zoals het Garda- en Comomeer en de stranden van Rimini, werden druk bezocht. Halverwege de jaren zeventig liep de belangstelling terug. Italie kon de concurrentie met de toen veel goedkopere vakantieoorden in het voormalige Joegoslavie en Griekenland niet aan. Ook de goedkope charter-vluchten naar de Spaanse Costa`s eisten hun tol. Italie kreeg de naam een duur vakantieland te zijn. 

De tijden en de prijzen zijn veranderd. De prijzenslag heeft zich verlegd naar Turkije, Bulgarije en Kroatie. De verwende toerist is uitgekeken op de "goedkope vakantieparadijzen" in Spanje en Griekenland, die vaak in prijs niet meer onderdoen voor vergelijkbare bestemmingen in Italie. De laatste jaren trekt het toerisme naar Italie dan ook weer fors aan. 

Ook de vele mooie Italiaanse eilanden kennen een verhoogde belangstelling en zijn zeker net zo aantrekkelijk als de Griekse. Naast bekende eilanden als Sicilie, Sardinie, Capri en Elba, zijn er ook nog  onbekende pareltjes als;
Procida, Ischia, Ponza, Ventotene en Lipari.

Italie is door de jaren heen wel altijd een belangrijke bestemming gebleven voor de liefhebbers van stedentrips. Prachtige historische steden als Venetie, Rome en Florence, bleven ook voor Nederlanders en Belgen aantrekkelijke plaatsen voor een weekendtrip. De laatste jaren zitten ook Pisa, Lucca, Bologna en Siena in de programma's van touroperators.

Ook de grote havenstad Genua trekt steeds meer toeristen. Dat Genua in 2004 de culturele hoofdstad van Europa was, heeft daar zeker toe bijgedragen. Het is ook een belangrijke vertrekplaats van veerboten naar onder meer Sardinie, Elba, Corsica, Napels, Sicilie en Griekenland.

Vanuit Genua, dat in de regio Ligurie ligt, is ook het prachtige kustgebied Cinque Terre te bereiken. Dit wereldberoemde natuurgebied, herbergt vijf voormalige vissersdorpjes, die onderling verbonden zijn door unieke voetpaden langs de kust van de Middellandse Zee. Het is erkend als cultureel werelderfgoed door de Unesco.

Wereldwijd is Venetie nog steeds een van de populairste bestemmingen voor een korte vakantie of weekendtrip. De eilandengroep in de lagune, kent
naast Venetie, ook wat minder bekende eilandjes
en plaatsje. Zeer de moeite waard zijn ondermeer:
Burano, Murano, Torcello en het plaatsje Chioggia.

Het land is enorm gevarieerd. Tussen de Oostenrijkse invloeden in de noordelijke Alpen en Dolomieten en de Arabische invloeden in het zuidelijke Sicilie, liggen onder meer de prachtige landschappen van Toscane, Umbrie en het bijna verlaten Calabrie in de punt van de laars, die Italie heet.

Door de lengte van het land, varieert het weer in Italie nogal per streek. Het mooie weer begint meestal in april en duurt voort tot in oktober. De zomermaanden juli en augustus zijn het heetst. In het warmere Zuiden en op Sicilie kan de temperatuur in de zomer makkelijk oplopen tot 40 graden celcius. In de Dolomieten, in het koelere Noorden, kan tot eind maart nog sneeuw liggen.

Toeristische voorzieningen zijn in Italie ruim voorhanden. Door de vele bezienswaardigheden en
mooie historische steden, stranden en eilanden, zijn er in het hele land voldoende goede hotels, bed and breakfast, kamers bij particulieren, vakantie huizen, youth hostels en andere accommodatie- mogelijkheden voorhanden. Ook campings zijn in ruime mate aanwezig.

Tegenwoordig kunt u met zogeheten "Low Cost Air Carriers" heel voordelig vliegen op verschillende steden in Italie. Transavia vliegt onder meer op:
Venetie, Pisa, Rome, Napels en Sicilie.
Brussels Airlines vliegt vanaf Brussel naar o.a. Florence, Turijn, Bologna, Rome, Napels, Venetie, Cagliari (SardiniŽ) en Catania (Sicilie).
    
   Siena        Florence    

        
 


Romantiek in Italie - Florence
                    romantisch Italie
Italie kent veel fotogenieke locaties 
   een van de vele fotogenieke uitzichten    

Italiaanse familie aan het strand tijdens de vakantie
        strandgenot tijdens de vakantie


    Italiaans strandtafereel in Monterosso

          scooters in La Spezia - Italie
                     gemotoriseerd  Italie

                 aanvullende informatie                  
           
                Italie.2link.be
 

               links met informatie over toerisme -  reizen - hotels  en vakantie in Italie vindt u hieronder:

         Hotels Italie | Meer overnachten Italie | Verkeersbureau Italie | Wiki Italie 
           Jeugdherbergen Italie Italie.rubrieken.com |

          Sitemap

 

          Reisinformatie Italie, voor uw vakantie en reizen naar ondermeer Venetie, Genua, Napels en Cinque Terre.