vakantieinfo.com                             kaart cinque terre


    Home | Reisgids Cinque Terre | Reisverhaal | Foto's | Kaart Italie | Tips Cinque Terre | Reisgids Genua | Stedentrips  

   
                                                   
Cinque Terre - Monterosso - zeeCinque Terra - Manarola - bankCinque Terre - Riomaggiore - Dorp
 

                   Plattegrond van Nationaal park: Cinque Terre in  Ligurie

Nog niet zo lang geleden waren de vijf dorpen van Cinque Terre een publiek geheim. Maar tegenwoordig staat het nationale park, dat ligt in het zuidoosten van de regio Ligurie, volop in de belangstelling. Reportages in reisbladen en items in diverse televisie programma's hebben aan het toerisme in dit gebied een forse impuls gegeven. Niet zonder reden: de oude dorpen en het bijbehorende kustgebied zijn hier op een bijzondere manier bewaard gebleven. De vijf dorpen van Cinque Terre behoren tot het cultureel erfgoed van Unesco. In de praktijk betekent dit dat er speciale beschermingsregels gelden en dat er geld van de Unesco beschikbaar is voor het behoud van de streek. De plaatsjes: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore zijn vooral populair bij wandelaars uit de hele wereld. Het is dan ook een uniek gebied om te wandelen. De voetpaden die de dorpen onderling verbinden lopen hoog boven zee en bieden daardoor een fantastisch uitzicht op het omringende gebied. 
Door het aantrekkende toerisme in deze streek zijn er voldoende hotels en kamers voorhanden. Het is wel verstandig om uw accommodatie op tijd te boeken want met name in het hoogseizoen kan het er behoorlijk druk zijn. Een groot aantal vliegtuig- maatschappijen biedt  vliegtickets aan naar de nabijgelegen havenstad Genua. Van daaruit kunt u o.a. per trein naar het nationale park reizen. In het hoogseizoen vertrekken er ook boten uit de haven van Genua naar de Cinque Terre dorpen.

Op de bovenstaande plattegrond kunt u uw favoriete plek in Cinque Terre tot in detail bekijken en online verkennen met de map functies (o.a. inzoomen en uitzoomen) van Google Maps. Ook kunt u satelliet beelden bekijken van de streek. 

                                
Meer kaarten,  maps en plattegronden van Cinqueterre  -  Parks.itVoetpad kaart,   
                                                                                   
                                                                                                                       

  
                                   Kaart van Cinque Terre - Plattegrond van nationaal park delle Cinqueterre: Monterosso, 
                                   Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore in Italie -  Online Map