Cinque  Terre  Tips Home | Zonreizen | Napels info | Reisverhaal Napels | Venetie info | Foto's Venetie | Reisverhaal Venetie |

Italie info | Genua info | Cinque Terre info | Map Cinque Terre | Foto's Cinque Terre | Weerbericht |
  
   
   
7 Cinque Terre tips

Gebruik de Cinque Terre Card
Omdat de wandelpaden van Cinque Terre deel uitmaken van een nationaal park , dienen bezoekers een kaartje kopen om gebruik te mogen maken van de paden te gebruiken. De pas is ook goed voor een bezoek aan een aantal musea in o.a Riomaggiore en Manarola. De opbrensten van de wandelpas worden onder meer gebruikt  voor onderhoud aan de paden en het park

Voor de wandelaars die gebruik willen maken van de trein tussen de vijf dorpen is er een handige combinatiepas te koop. Deze Cinque Terre Train Card, geeft recht op reizen (2e klasse) in de regionale treinen van en naar Levanto, La Spezia en de vijf Cingue Terre dorpen.

De kaart is o.a. te koop op de treinstations in elk van de vijf dorpen, op het treinstation van La Spezia en bij de controle-posten op de wandelpaden.

Als u van plan alleen naar een dorp bezoeken, maar geen gebruik maken van een van de verbindende wegen, heb je geen behoefte aan een kaart. Dorpen zijn verbonden met de trein of boot en er is een parkeerplaats gebied buiten van Riomaggiore.Parkeren

In Riomaggiore en Monterosso zijn er een klein aantal (betaalde) parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers. Van mei tot en met augustus, zijn de parkeerplaatsen vaak bezet, als het te druk wordt dan worden en wegen naar Monterosso en Riomaggiore afgesloten todat er weer parkeergelegenheid beschikbaar is.

De andere Cinque Terre zijn geheel autovrij, alleen bewoners.mogen gebruik maken van een auto. In het vlakbij gelegen plaatsje Levanto is er meer parkeergelegenheid. U kunt er parkeren bij het treinstation en de trein nemen naar de vijf dorpen.

Stranden Cinque Terre
De meeste strandjes bij de dorpen zijn klein, alleen Monterosso beschikt over een lang zandstrand, waar het aangenaam uitrusten is na een lange wandeling. Bij de haven van Vernazza is er een klein, knus zandstrandje en een aantal rotsblokken om op te zonnen. 

In Riomaggiore is er een klein kiezelstrand  ten oosten van het dorp. Vlakbij Corniglia ligt het rustige en mooi gelegen Guvano strand, alsmede
een langerekt kiezelstrand vlakbij het treinstation. Vanaf de stranden heb je een prachtig uitzicht op de onder-gaande zon in de Middellandse Zee.

Fotograferen
Neem een goed fototoestel en voldoende geheugenkaarten mee, want de vijf Cinque Terre dorpen en de Middellandse Zee zijn bijzonder fotogeniek.

     
                    
Cinque Terre wijn
Probeer de beroemde droge witte wijn, gemaakt van speciale druivensoorten die geteeld worden op de steile hellingen van Cinque Terre. De wijn kan uiteraard besteld tijdens het diner of lunch in een restaurant , maar is ook te koop in een van de enoteca 's waarvan er in elk dorp wel een te vinden.

Restaurant tip
In Monterosso, bevindt zich een van de beste visrestaurants in de regio. Trattoria Locanda Il Porticciolo serveert naast vis ook diverse andere gerechten.

Wandel tip: Via dell'Amore
 La Via dell'Amore (de weg van de liefde) is het meest gelopen wandelpad en ligt tussen de dorpen Riomaggiore en Manarola. Het is een van de populairste toeristische attracties in Cinque Terre, het is er in het hoogseizoen dan ook vaak druk. Toch blijft het in de rotsen uitgehouwen
pad een bezoekje waard, onder meer door de fraaie uitzichten over de azuurblauwe Middellandse Zee. Het is de gemakkelijkste en kortste wandeling tussen de vijf dorpen. Het pad is gedeeltelijk verhard en voorzien van leuningen en romantische bankjes en dus voor veel mensen toegangelijk.
Probeer in de vroege ochtend of tijdens de zonsondergang het pad te lopen, het is dan veel rustiger.


        

   

          
              

             

    

         .