Vakantieinfo.com
   
           Thailand

 Home | Reisadvies | Reisverhalen Reisfoto's | Reistips |
Thailand    Bangkok Kaart Thailand Kaart Bangkok  Weerbericht
  
 

          Vakantie Thailand 
    
 klongs, tempels, Chao Praya, Bangkok

   

Thailand is het geografische hart van Zuidoost-AziŽ. Bij de Gouden Driehoek, in het uiterste noorden van Thailand ontmoeten de grenzen van Thailand, Laos en het onder een militair bewind staande Myanmar (Birma) elkaar. De grens met Myanmar gaat via het westen zuidwaarts tot aan het  het Maleisische schiereiland,  waarvan een gedeelte bij Thailand hoort. In het oosten volgt de grens met Laos de Mekong Rivier tot hij Cambodja bereikt. In het zuiden wordt het land omringd door de Golf van Thailand. Het land is ongeveer zo groot als Frankrijk. 
Het koninkrijk Thailand is samengesteld uit vier belangrijke gebieden. Het noordelijke bergachtige gebied bevat talrijke ruÔnes en tempels, de oude steden Chiang Rai en Chiang Mai en de hoogste piek van Thailand, Doi Inthanon. Dit gebied is ook de thuisbasis van de bergstammen van Thailand, verschillende etnische groeperingen, die duizenden jaren geleden de streek  vanuit Tibet en Centraal China binnentrokken. In het noordoosten van Thailand ligt Nakhon Ratchasima, ook bekend als Korat, het minst bezochte deel van het land. Een interessant mengsel van Thai, Lao, en  Khmer invloeden kenmerken de cultuur van Korat.
Centraal Thailand bestaat uit vruchtbare vlaktes, die de rivier de Chao Phraya omringen. Het is het meest dichtbevolkte gebied van het land en van groot belang voor de voedsel voorziening via rijstteelt. 
Het zuidelijke gebied van het land, dat zich over honderden kilometers langs het Maleisische schiereiland uitstrekt, is bekend door zijn prachtige stranden en de talloze tropische eilanden.

Bangkok de majestueuze en door het vele verkeer helaas ook dichtgeslipte hoofdstad van Thailand, is gevestigd langs de oevers van de Chao Phraya, waarlangs de klongs (drijvende huizen) van Bangkok zich over vele tientallen kilometers uitstrekken.

In Thailand kunnen de temperatuur en luchtvochtigheid hoog oplopen. Het tropische klimaat is verdeeld in drie seizoenen: koel van november t/m februari, heet in maart t/m en mei, en regenachtig in juni t/m oktober. De seizoenen zijn extremer in de noordelijke gebieden, waar de droge hitte in de vroege zomer vrij intens kan zijn, terwijl het in de bergen behoorlijk koud kan worden. Ook tijdens het regenseizoen is het overigens goed mogelijk om door Thailand te reizen, aangezien de regens koel en verfrissend kunnen zijn en het zelden de hele dag regent.  
De bevolking bestaat uit ongeveer 60 miljoen mensen, waarvan de overgrote meerderheid Thai zijn. Belangrijke minderheidsgroepen zijn Chinezen, Maleisiers, Khmer, Mon, en diverse heuvelstammen, naast de duizenden vluchtelingen in grenskampen uit buurlanden zoals Myanmar en een enkele farang (blanke buitenlander).

Het boeddhisme is de belangrijkste godsdienst in Thailand, maar ook de oude stammengodsdiensten hebben nog steeds hun invloed. Men ziet vaak een mengeling van het Boeddhisme en sjamanitische rituelen.

De inwoners van Thailand vereren hun koninklijke familie met grote eerbied, het is dan ook gewenst om met respect over de koning en zijn familie te spreken. De verjaardag van  koning Rama IX op  5 december is een belangrijke feestdag.

De belangrijkste taal in Thailand is Thai, hoewel Lao, Chinees en Maleis ook door veel mensen worden gesproken. Woorden uit diverse talen, die een toerist veel zal horen zijn sawadee, farang, tuk tuk, taxi, lais(rice), cheap cheap, today closed, spicey, Boedha en market.

Heel veel plezier tijdens uw rondreis door Thailand en
bezoek ook eens Thailand.startpagina, ThaiPortal.nl,
Thailand.Reisforum
of een van de onderstaande informatieve links over het fascinerende Thailand.
     

 

                  


Arke - Reizen & 
accommodaties

 Thailand!
 
 

            Links met informatie over toerisme -  reizen - hotels  en vakantie in Thailand vindt u hieronder:

             Thais Verkeersbureau | Thailand.ReisStart Thaise Museums Patong.be | Thailand.startpagina.be | Thailand.startkabel.nl | Thailand.2link.be
            
          Hua Hin guide Hua Hin hotels Hua Hin golf Hua Hin tours Hua Hin property

        

          Vakantieinformatie Thailand - Info over: Bangkok, Chiang Mai, reizen, tempels, klongs en andere bezienswaardigheden.