Vakantieinfo              
 
               Antwerpen 

      Home | Hotels | Reizen | Lastminutes | Stedentrips | Barcelona | Florence | Lucca | Napels | Venetie | Praag | Bangkok | Sitemap
  Informatie Antwerpen     Foto's       Reisverhaal          Hotels         Trein
        Kaart Antwerpen
 

 Cultureel dagje Antwerpen:
        Museum aan de Stroom (MAS)

De nieuwste aanwinst van Antwerpen is het Museum aan de Stroom (MAS). Het markante gebouw (60 m hoog) ligt aan de Hanzestedenplaats op "Het Eilandje", in de oude haven. Deze prominente locatie ligt niet ver van het historische centrum.

Dat het Museum aan de Stroom in de Antwerpse haven is gelokaliseerd is geen toeval. De gemeente Antwerpen wil de oude haven nieuw leven inblazen.

.
Grotere kaart weergeven

Grootste museum van Antwerpen

In de diverse tentoonstellingsruimtes bevinden zich meer dan 470.000 voorwerpen die onder meer afkomstig zijn uit de permanente collecties van drie historische Antwerpse musea.
Elke verdieping van het museum heeft zijn eigen thema dat op een of andere manier verbonden is met (de geschiedenis van) de stad Antwerpen, maar gelukkig beperkt het MAS zich niet tot de historie van de Scheldestad.

Er worden, op tijdelijke basis, prachtige stukken   tentoongesteld uit het Museum van Hedendaagse Kunst(MuHKA) en het Koninklijk Museum voor
Schone Kunsten (KMSKA).

Prachtig Panoramaterras

Het op de begane grond van het MAS geopende cafe werd al snel trendy ontmoetingsplaats. Het cafe kijkt uit op een plein geplaveid met een prachtig mozaïek, dat is ontworpen door de Antwerpense kunstenaar Luc Tuymans.

Vanaf de tiende verdieping van het MAS, heeft u een panoramisch uitzicht over Antwerpen en de oude haven. Het panoramaterras is gratis toegankelijk.


Meer informatie is te vinden op de website van het MAS:  Museum aan de Stroom en in de informatieve brochure (pdf): Wegwijs in het MAS.
                                  


 
                           

    


       

 
     
 

De Antwerpse publiekstrekker

Het in mei 2011 geopende Museum is een toonbeeld van vernieuwende architectuur, het opvallende ontwerp met o.a. gebogen glas-partijen krijgt dan ook volop aandacht in de media en is nu al een publiekstrekker van formaat voor de Scheldestad.

In het daglicht zijn de glazen wanden minder zichtbaar, maar als 's avonds de verlichting aangaat dan ziet de gevel eruit als een gloeiend dambord.


       Het Antwerpse museum aan de Stroom
Museum aan de Stroom is ontworpen door het vermaarde Nederlandse architectenbureau Neutelings Riedijk uit Rotterdam.

Virtueel Museum MAS

Voor de thuisblijvers en voor de liefhebbers die alvast een voorproefje willen is er een virtuele versie van het Museum aan de Stroom. Deze livetour van het MAS geeft een online impressie
van een aantal verdiepingen en de collectie van
het museum: Livetour: Museum aan de Stroom

 


                   

 

         


            Sitemap


          Museum aan de Stroom  (MAS) - Toeristische informatie voor een bezoek aan het grootste museum van Antwerpen.