Campings              
 
               Luxemburg 

     Home | Hotels | Reizen | Lastminutes | Stedentrips | Barcelona | Florence | Siena | Napels | Venetie | Praag | Antwerpen | Sitemap
                                            
      Reisgids Luxemburg     Foto's        Kaart Luxemburg        Weerbericht         
  
 

    Kamperen in Luxemburg
         Ardennen, Mullerthal en La Moselle

Het dunbevolkte Luxemburg leent zich uitstekend voor een (korte) kampeervakantie. De diverse regio's van het kleine land beschikken over voldoende  comfortabele campings. Mede door de gunstige ligging ten opzichte van ons land is Luxemburg al jarenlang populair onder Nederlandse kampeerders.
 
  Campings Luxemburgse Ardennen

Camping Walensbongert  Gelegen in het noorden van de Ardennen in het plaatsje Troisvierges. Het ligt vlakbij het hoogste punt van Luxemburg (559 m). Op de camping o.a. een openluchtzwembad, overdekt zwembad en tennisbaan. Onder Nederlands beheer.

Camping Kohnenhof Gezinscamping in het Ourdal vlakbij het dorpje Obereisenbach. Heeft 99 toer- plaatsen, tevens verhuur van trekkershutten en mobilhomes.

Camping Bissen
Ligt vlakbij Heiderscheid aan de oever van de rivier de Sūre. Beschikt over 185 kampeerplaatsen en ligt midden in het natuurpark van de Boven-Sūre.

Camping Fuussekaul Deze camping ligt in het natuurpark Bovensūre, bij Heiderscheid. Comfortabele plaatsen met o.a. draadloos internet. Beschikt over twee zwembaden, sauna, speeltuin, adventure park, fitnessruimte en bowlingcentrum.

Camping Trois Frontičres  Deze gezinscamping ligt vlakbij het Luxemburgse drielandenpunt, in het dorpje Lieler. Beschikt onder meer over draadloos internet en een overdekt zwembad.

Camping Officiel Clervaux  Gelegen aan de oever van het riviertje de Clerve, vlakbij het oude centrum van Clervaux. Onder meer: 123 staanplaatsen, verhuur van caravan's en een verwarmd zwembad.

Camping Bleesbruck Deze camping ligt op 2 km afstand van Diekirch. En heeft 184 plaatsen. Er worden ook stacaravans, trekkershutten, chalets
en een vakantiewoning verhuurd.

Camping de la Sūre De camping, met 196 plaatsen, ligt aan de oever van de rivier de Sūre, vlakbij het centrum van Diekirch. Tevens fietsverhuur.

Camping op der Sauer Ruime plaatsen op loopafstand van Diekirch. U kunt, tegen betaling, gebruik maken van een aantal sauna's op het terrein.
Er worden ook chalets en stacaravans verhuurd.

Camping DuMoulin  Gelegen aan rivier de Our met 152 plaatsen. Ligt op loopafstand (circa 10 min)van het historische stadscentrum van Vianden. Voorzien van o.a. camping hotspot.

Camping op den Deich
Ligt op ongeveer 5 minuten lopen van Vianden. Beschikt over 194 kampeer-plaatsen en Wifi hotspot (tegen betaling).

Camping de l'Our  De Camping ligt aan de oever van de Our. Ruime staplaatsen, ligt vlakbij Vianden.

Camping du Barrage  Op circa 6 km van Vianden,  met 178 standplaatsen. Ligt aan de Our en beschikt over campingwinkel, kantine  en kinderspeelplaatsen.

Camping du Nord  Familecamping aan de oever van de Sūre, met  100 kampeerplaatsen. Gelegen in het dorpje Goebelsmühle, ten noorden van Bourscheid.
                       
Camping Um Gritt  Deze kampeerplek ligt in het mooie Bourscheid-Moulin aan de rivier de Sūre. Heeft 199 plaatsen en voorzieningen voor kampeerauto's.

Camping du Moulin Bourscheid  In het hartje van de Ardennen, langs de oever van de Sūre, ligt Du Moulin. Vlakbij de camping bevindt zich het mooie kasteel van Bourscheid. Met speeltuin, Wifi hotspot en 145 kampeerplaatsen


 


  
                               
 
 
        

     
       Campings Klein Zwitserland
                      (Mullerthal)


Camping Neumuhle 
Ligt in een mooi wandelgebied, langs de oever van de l'Ernz Blanche in het plaatsje Ermsdorf. De camping beschikt o.a. over een zwembad, speeltuin en restaurant.

Camping Plage Beaufort
Familecamping in de bossen bij Beaufort. Met een groot openlucht-zwembad en diverse aktiviteiten voor kinderen.

Camping Bon Repos 
Viersterrencamping met 50 plaatsen vlakbij Berdorf. Honden niet toegestaan, gratis internet toegang.

Camping La Pinčde  Familiecamping in Consdorf met onder meer minigolf en tennisbaan.

Camping Officiel 
Kampeerterrein, met 140 plaatsen, op loopafstand (10 minuten) van het centrum van Echternach. 

Camping auf Kengert  Ligt vlakbij het stadje Larochette. Familiecamping met zwembad, restaurant, grote buitenspeeltuin en Wifi.

Camping Birkelt  Gelegen op een bosplateau, circa 10 minuten lopen van Larochette. Luxe camping onder Nederlands beheer. Met Wifi, overdekt zwembad, restaurant en stacaravan verhuur.

Camping de la Sūre  Circa 160 Kampeerplaatsen aan het riviertje de Sūre. Het authentieke dorpje Reisdorf ligt vlakbij de camping.

Camping de la Rivičre  Deze camping ligt in het kleine dorp Reisdorf en wordt beheerd door een  Nederlandse famile. Met restaurant, een terras met uitzicht op het water en Wifi toegang. Ook in de winter geopend.

Camping du Barrage Rosport  Ruime plaatsen, waarvan een aantal aan het riviertje de Sūre. Ligt vlakbij het dorpje Rosport, waar zich o.a. het Tudor kasteel bevindt.

Camping Officiel Born  Rustige camping aan aan de Sūre bij het plaatsje Born. Verhuur van stacaravans en fietsen. Café-restaurant met terras.
      
         
Campings Moezelstreek
                      (La Moselle)


Schützwiese  Camping vlakbij  Wasserbillig aan de oever van de Moezel. Uitstekende vismogelijkheden.

Camping Officiel Born  Rustige camping aan aan de Sūre bij het plaatsje Born. Verhuur van sta-caravans en fietsen. Café-restaurant met terras.

                   

                           Meer informatie:
   
       
               Luxemburgs Verkeersbureau: ONT

                                                                

                      


            Sitemap