Vakantieinfo              
 
               Luxemburg 

     Home | Hotels | Reizen | Lastminutes | Stedentrips | Barcelona | Florence | Siena | Napels | Venetie | Praag | Antwerpen | Sitemap
                                            
  Kaart Luxemburg           Foto's        Campings        Weerbericht       
  
 

       Vakantie Luxemburg
     wandelen, fietsen, beekjes en campings

Het groothertogdom Luxemburg is een eldorado voor wandelaars, fietsers en rustzoekers. Het kleine en dunbevolkte landje is populair onder liefhebbers van een kampeervakantie. Het is zeer geschikt voor een lang weekend of tussendoortje.

Naast goed uitgeruste campings zijn er ook genoeg hotels en vakantiehuizen te vinden in alle prijs-klassen. Een toenemend aantal Luxemburgse hotels richt zich op wellness toerisme.
 
  Steden en dorpen in Luxemburg

* Clervaux ligt in een diep dal in het hart van de Luxemburgse Ardennen. Een belangrijke beziens-waardigheid is het kasteel van Clervaux. In het centrum bevindt zich een aantrekkelijk voetgangers-gebied en een stadspark. Het is ook een prima uitgangspunt voor diverse wandelingen

*
Vianden is een van de aantrekkelijkste plaatsjes van Luxemburg. Het stadje is opgebouwd langs beide zijden van de rivier de Our. Het is mede bekend geworden door het imposante kasteel van de Oranje-Nassaus dat het stadje domineert. Ook de moeite waard zijn het Victor Hugo Museum en een stoeltjeslift die je naar een restaurantje brengt op een hoogte van 450 m. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht over Vianden en omgeving.

* Diekirch ligt aan de oever van de Sure omgeven door weilanden en beboste heuvels. Het oude stads-deel heeft een aantrekkelijke voetgangerszone met gezellige terrasjes en winkels.

*
Ettelbruck is een charmant stadje gelegen in het uiterste zuiden van de Luxemburgse Ardennen. Het Generaal Patton monument en museum zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Ettelbruck.

*
Berdorf
ligt in het hart van de Luxemburgse regio "Klein Zwitserland". In de omgeving van Berdorf liggen een aantal befaamde rotsformaties die veel toeristen trekken.

*
Consdorf  is een rustiek dorp dat zich uitstekend leent voor wandelingen in Klein Zwitserland. Bijzonder zijn de de wandeltochten naar de Dewenpetz, een rots met smalle spleten en de Kolenscheuer. Dit is een wirwar van wandelpaden, tunnels en spleten.
                       
* Echternach  dit zeer oude stadje neemt een belangrijke plaats in onder de toeristische bestemmingen van Luxemburg. Het is de poort tot Klein Zwitserland (de regio Mullerthal). Echternach is bekend om de eeuwenoude springprocessie, die op de dinsdag na pinksteren duizenden bezoekers trekt. In het centrum bevindt zich het aantrekkelijke Place du Marché met tientallen gezellige terrasjes.
 
*
Grevenmacher  is de grootste plaats in het Luxemburgse Moezeldal. Het is ook een belangrijk wijnbouwcentrum. Veel horecagelegenheden, in de nauwe straatjes van het historische centrum, staan in het teken van de wijncultuur. Tijdens de paas-dagen en in september zijn er folkloristische wijnfeesten. Cruiseschip de MS Princesse Marie-Astrid vaart van april tot eind september over de Moezel naar o.a. Trier, Remich en Schengen en legt ook aan in Grevenmacher.

*
Schengen  is bekend geworden door het Schengenakkoord uit 1985. Het plaatsje grenst aan  Frankrijk en Duitsland en wordt ook wel het Luxemburgse drielandenpunt genoemd. Schengen is tevens het begin van de 42 kilometer lange Luxemburgse wijnroute.

           
     


  
                               

     
       

 
Luxemburgs landschap
                        Landelijk Luxemburg
Wandelland Luxemburg 
         Luxemburg is een ideaal wandelland

     
            Luxemburg Stad: 

* Luxemburg-stad  is anders de meeste Europese hoofdsteden. De stad heeft circa 89.000 inwoners en doet eerder denken aan een provincieplaats in Frankrijk of Duitsland. De stad bestaat uit drie delen. Buiten het nieuwe stadsdeel zijn er geen torenhoge gebouwen te vinden.

De ligging is aantrekkelijk, mede door het riviertje de Alzette. Een aantal prachtige bruggen verbind de stadsdelen met elkaar. De beroemdste brug is de Pont Adolphe en een van de mooiste panorama's van Luxemburg-stad is het uitzicht op deze brug vanaf Place de la Constitution.

Het historische Luxembourg was ooit een belangrijke vestingstad. De tegenwoordige stad  huisvest een aantal belangrijke E.U. instanties en het beurs- en tentoonstellingscentrum Luxexpo.

Bezienswaardig zijn onder meer: het Historisch Museum van de stad Luxemburg, het museum voor moderne kunst Grand-Duc Jean MUDAM, de Kathedraal van Luxemburg en het Groothertogelijk Paleis.

Voor een rondrit door de stad kun je gebruik maken van het toeristentreintje Pétrusse Express of de Hop On Hop Off Bus service. Informatie over vertrek- en ticketprijzen zijn te vinden op de website www.sightseeing.lu.

                   
Meer informatie:   
       
               Luxemburgs Verkeersbureau: ONT
                           Luxemburgse Ardennen
                                       Mullerthal.lu

                              VisitLuxembourg.be | Luxemburgse Spoorwegen | Vliegveld Luxemburg

                      


            Sitemap