Vakantieinfo.com
                  Chania - Kreta

Home| Reizen | Reisfoto's | Reisverhalen | Reistips voor uw vakantie | Reisadvies                                                                                     
     Vlucht + Verblijf op Kreta                                           Vlieg voordeling met ArkeFly naar Heraklion
  

             Chania - Kreta
   
Turkse en Venetiaanse invloeden in een perfect
           bewaard gebleven historisch centrum 
 
  
De haven van Chania op het Griekse eiland Kreta

Chania is met ongeveer 60.000 inwoners de op een na grootste plaats van Kreta. Het grotere Heraklion mag dan de hoofdstad van het eiland zijn, Chania is charmanter, sfeervoller en heeft meer toeristische attracties dan Heraklion. Chania (of Hania) is dan ook een van de mooiste steden van Kreta, met prachtige huizen, mediterrane parken, romantische pleinen,
volop restaurantjes, hotels, terrasjes en een gezellige haven.

In de smalle pittoreske (vaak autovrije) straatjes van de oude binnenstad tref je nog volop sporen aan van de Venetiaanse en Turkse overheersing. Grote gedeeltes van de voormalige Turkse en Italiaanse wijken zijn bewaard gebleven. Het gemeentebestuur van Chania doet er alles aan om de historische gebouwen te behouden, het oude centrum ziet er dan ook goed onderhouden uit.

Ten noordoosten van Chania ligt het schiereiland Akrotiri met een aantal dorpjes en de nog bewoonde kloosters van Gouverneto en Agia Triada. Langs de kust van Akrotiri ligt het dorpje Stavros, ooit het decor voor de beroemde film Zorba de Griek".
Ook de luchthaven van Chania, met de mooie naam Daskalogiannis, ligt op Akrotiri.
       
                

        Het historische centrum van Chania nodigt vooral
uit tot shoppen, lunchen en dineren in de sfeervolle restaurantjes, wandelen langs de kade van de prachtige haven en tot diep in de avond terrasjes pakken. Aan het begin van de haven staan overdag antieke paarden koetsjes te wachten voor een ritje door de stad.

Het strandleven van Chania speelt zich onder meer af op het populaire en drukke zandstrand van Nea Hora, het eveneens drukke strand van Germaniko Pouli en het iets stillere mooie strand van Agioi Apostoloi.

Mooie stranden in de omgeving zijn onder meer het lange strand van Platanis (11 km ten westen van Chania), het strand van Kalamaki (7 km westelijk van Chania) en het populaire strand van
het badplaatsje Agia Marina (9 km ten westen van Chania-stad).

  Bezienswaardigheden Chania en omgeving


           Bezienswaardig op de rest van Kreta