Vakantieinfo.com
               Zuidkust Kreta

 Home | Reizen | Reisfoto's | Reisverhalen | Reistips voor uw vakantie | Reisadvies                  
             Vlieg voordeling met ArkeFly naar Heraklion                  
  

   Bezienswaardigheden aan de
         zuidkust van Kreta
   

Matala - Een schilderachtig vakantieoord aan de zuidkust van Kreta, op circa 70 km afstand van Heraklion. Het is beroemd om de uitgehakte grotten in de kalkstenen kliffen. Je vindt er één van de beste en gezelligste stranden van Kreta. Matala's 'Red Beach' is prachtig gelegen aan een grote baai omgeven door zandstenen rotsen. De weg over de bergen is sterk verbeterd, waardoor het veel makkelijker te bereiken is dan een paar jaar geleden.
Chora Sfakion - Dit is de hoofdstad van het district Sfakia, een van de meest schilderachtige streken van Kreta. Het kleine, rustieke dorp is een uitstekend uitgangspunt om de zuidkust van Kreta te verkennen.
Het eiland Gavdos -
Op het zuidelijkst gelegen eiland van Europa wonen momenteel circa 90 mensen, verdeeld over 4 dorpjes. Overnachten is mogelijk in een aantal hotels, of op kamers bij particulieren. Voor de lunch en het diner zijn er een aantal goede taverna's te vinden. Tijdens het hoogseizoen is het kleine eiland te bereiken vanuit Chora Sfakion. De rest van het jaar vertrekken er wekelijks veerboten vanuit Paleochora naar Gavdos. U dient wel rekening te houden met de weersomstandigheden als u afvaart naar Gavdos. Bij slecht weer kan het zijn dat de veerdiensten niet varen.
Preveli - Een van de bekendste kloosters van het eiland ligt aan de zuidkust. Het palmenstrand van Preveli is al jaren een toeristische trekpleister.        

Agia Galini - Dit idyllische en toeristische vissersdorp is een van de aantrekkelijkste vakantiebestemmingen in het zuiden van Kreta.
Het eilandje Chrissi - Op 15 km van Ierapetra (de grootste plaats aan de zuidkust) ligt het eilandje Chrissi. Tijdens het zomerseizoen varen er dagelijks, vanuit Ierapetra, boten naar het kleine eiland
(5 km lang en 1 km breed). Overdag is er een taverna geopend, overnachten op Chrissi is niet mogelijk.

                   Vlucht + Verblijf op Kreta 

Onder de volgende links vindt je informatie over andere bezienswaardigheden op het eiland: Kreta algemeen, Minoische paleizen, Chania , Zuidkust Kreta.