Vakantieinfo

             
                Berlijn

Beschrijving: F:\Documents\Mijn Websites\reizen\img\lijn.gif
     Home
| Hotels | Reizen | Lastminutes | Stedentrips | Barcelona | Florence | Siena | Napels | Venetie | Praag | Antwerpen | Sitemap

                                            

 

    Beschrijving: F:\Documents\Mijn Websites\reizen\img\reis.gif  Kaart Berlijn

  Beschrijving: F:\Documents\Mijn Websites\reizen\img\reis.gifFoto's

    Beschrijving: F:\Documents\Mijn Websites\reizen\img\reis.gifReisverhaal

   Beschrijving: F:\Documents\Mijn Websites\reizen\img\reis.gifBezienswaardigheden

    Beschrijving: F:\Documents\Mijn Websites\reizen\img\reis.gifMusea

 

  

 

           Berlijn, reisgids
  Een bezoek aan de Duitse hoofdstad is een
                   inspirerende belevenis!            

Een bezoek aan Berlijn geeft een indrukwekkende inkijk in de geschiedenis van de laatste 70 jaar. Na de val van de Muur in 1989 en de Duitse hereniging is er hard gewerkt om van Berlijn weer n stad te maken. Het is boeiend om te zien hoe snel de historie plaats heeft gemaakt voor vernieuwing. Van de Muur, die de stad ooit in tween splitste, is bijna niets meer terug te vinden. Ook na de hereniging in 1990 is Berlijn een stad gebleven van interessante contrasten en vernieuwingen.

Er zijn maar weinig vergelijkbare hoofdsteden in  Europa waar zo veel historische panden en wijken verloren zijn gegaan. Met name in het centrum (Mitte) zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog veel  gebouwen en huizen vernietigd. Ook uit de middeleeuwen is bijzonder weinig bewaard gebleven. Dit heeft uiteraard invloed op de uitstraling van de stad, Berlijn is dan ook niet zonder meer een mooie stad, je moet er naar op zoek. Naast de overgebleven historische gebouwen en de architectonische hoogtepunten die gebouwd zijn na de val van de muur, is er ook in de 19e eeuwse jugendstil wijken nog veel schoonheid te vinden.

Als je rondwandelt in de volgebouwde wijken van bijvoorbeeld Prenzlauerberg en Kreuzberg is het moeilijk voor te stellen, maar Berlijn is ook een groene stad. Ongeveer een derde van Berlijn bestaat uit parken, bossen en water. In de grote stadswijk Kpenick bevindt zich het meeste groen. 

De metropool (circa 3,5 miljoen inwoners) Berlijn is vooral ook een dynamische stad. Overal wordt er gebouwd en gewerkt aan nieuwe concepten op het gebied van architecteur, muziek, film en mode. Wat bijdraagt aan de levendigheid van de stad is de mengelmoes van allerlei culturen die zich in Berlijn gevestigd hebben.

Berlijn bezit door haar rijke historie veel beziens-waardigheden. Naast een groot aantal interessante musea, pleinen en een aantal oude gebouwen is de recente geschiedenis van Berlijn nadrukkelijk aanwezig.
Bezienswaardigheden Berlijn 
 

Beschrijving: Trabant berlijn
     De Trabantjes zijn tegenwoordig te huur  voor een
                           stadstour door Berlijn

    

  
    

   

 

 Beschrijving: Alte Nationalgalerie
 De Alte Nationalgalerie op het  prachtige Museuminsel

 

 
      Musea Berlijn Op het Museuminsel bevinden zich de vijf belangrijkste musea van Berlijn. Het grootste en bekendste museum is het Pergamonmuseum. Dit architectuur museum geeft o.a. onderdak aan het wereldberoemde Pergamon Altaar.


        
Meer informatie over Berlijn:
                  
                         
Duits Verkeersbureau
                   
       Berlin.de